Whatsapp Hattı ONLINE RANDEVU

GEBELİK TAKİBİ

Bursa Gebelik Takibi ile İlgili Merak Edilenler

Anne adayının en son adet olduğu dönemden itibaren doğum süreci belirlenir. Bu süreç tam olarak kırk haftadır. Gebeliğin başlamasından itibaren anne adayı, çeşitli kontrollerini yerine getirmelidir. Bu hem anne hem de bebek sağlığı açısından oldukça önemlidir. Olası sorunlara karşı erken müdahale edebilmenin en temel yolu bu kontrollerden geçmektedir. Bu nedenle gebelik takibi, sağlıklı bir hamilelik süreci için gereklidir. Gebelik takibi hizmeti alabilmeniz için sizlere hizmet veren firmamız, alanında son derece uzman ekiplere sahiptir. Firmamızın hizmetleri arasında yer alan gebelik takibi, birçok anne adayının sağlıklı bir süreç yaşamasını sağlamaktadır.

Gebelik Takibi Sıklığı

Gebeliğin ilk üç ayı son derece önemlidir. Gebelik takibi için bizlere başvuran anne adaylarımızın ilk üç ay içerisinde haftada en az iki defa kontrole gelmelerini sağlıyoruz. Hamileliğin ilk üç ayı için kontrollerin sık tutulması şarttır. Bizler öncelikle anne ve bebek sağlığını ön planda tutarak tüm tetkikleri eksiksiz bir şekilde uyguluyoruz. Gebelik takibinin sıklığını belirlemek için birtakım hususları göz önünde bulunduruyoruz.

Gebelik takibi sıklığını şu durumlara göre belirliyoruz:

  • Anne adayının sağlık durumu
  • Hamileliğin riskli olup olmadığı
  • Anne adayının kilo durumu
  • Kansızlık problemi
  • Şeker hastalığı
  • Rahim anormallikleri
  • Anne adayının yaşı

Bu gibi durumları inceleyerek gebelik takibi sıklığını ayarlıyoruz. İlk üç geçtikten sonra gebelik takibini azaltıyoruz. Anne adayının riskli durumlarla baş edebilmesi için gerekli olan tüm destek sağlanmaktadır.

Gebelik Takibinde Şeker Taraması

Diyabet hastalığı, gebeliğin 24. ve 28. haftalarında anne adaylarında oldukça sık karşılaşılan bir durumdur. Gebelik takibi sürecimizin 24. ve 28. haftalarına gelindiğinde şeker taraması uygulamasını gerçekleştiriyoruz. Bu sayede anne adayının kan şekerini ölçerek anormal bir durumun olup olmadığını kontrol ediyoruz. Gebeliğin getirdiği olumsuz sonuçlardan biri de şeker hastalığıdır. Bu nedenle anne adaylarına gebelik takibi döneminde şeker yüklemesi yapıyoruz.

Gebelikte Oluşan Şeker Hastalığının Tehlikesi

Hamilelik döneminde meydana gelen şeker hastalığı, anne adayı için büyük bir risktir. Bebeğin ani şekilde ölümüne bile neden olan hamilelik şekeri, oldukça tehlikeli sonuçlara yol açmaktadır. Anne adaylarının bu tür bir problemle karşı karşıya kalmamaları için, hamilelik şekeri tehlikesini oldukça yakından takip ediyoruz.

Üçlü Tarama Testi

Üçlü tarama testi gebelik takibinin en önemli aşamalarından biridir. Gebeliğin 16. ya da 17. haftalarında uygulanmaktadır.

Üçlü tarama testleri ile tespit edilen hastalıklar ise şunlardır:

  • Down Sendromu
  • Edwars Sendromu
  • Nöral Tüp Defekti

Bu hastalıklar yapmış olduğumuz üçlü tarama testi sayesinde tespit edilebilmektedir. Uzmanlarımız bu konuda oldukça profesyonel bir şekilde hareket etmektedirler.

Dörtlü Tarama Testi

Gebelik takibi süresi içerisinde dörtlü tarama testini de yapıyoruz. Üçlü tarama testi kadar önemli bir yere sahip olan dörtlü tarama testinde bebeğin Down Sendromlu olup olmadığı konusunda kesin bir teşhis koyuyoruz. Gebeliğin tüm haftaları boyunca hem sizi hem de bebeğinizi oldukça yakından takip ederek, sağlıklı bir doğum yapmanızı amaçlıyoruz.

Hamilelik Tedavileri

Hamilelik planlayan çiftlerin %85’i genellikle 1 yıl içinde gebe kalacak düzeye ulaşır. Ancak bu %85’in dışında kalan %15’lik kesim düzenli ve korunmasız ilişkiye rağmen gebelik yaşayamayabilir. Bu durumda çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin korkulu rüyası olan kısırlık (infertilite) tanısı Daha sonrasında kısırlığın kadından mı yoksa erkekten mi kaynaklandığı, bu kısırlığın sebeplerinin ne olabileceği araştırılır.

Bu noktada doktor yardımı alan çiftlerin hamilelik tedavileri düşünmeye başladığı aşikardır. Gebe kalmak için normal olarak kabul edilen 1 yılın sonunda böyle bir sonuçla karşılaşmak çocuk sahibi olmak isteyen çiftler için oldukça yıpratıcıdır. Her ne kadar çocuk sahibi olamayacakları hissine kapılsalar da gelişen teknoloji ile hamilelik tedavileri de gelişti. Bu yüzden gebelik isteyen çiftlerin bu konuda korkmasına gerek kalmadı.

Kısırlığın Nedenleri Nelerdir?

Kısırlığın yaşandığı durumlarda erkekten ve kadından kaynaklı olan faktörler aynı yüzdeliğe sahiptir. Kısırlığın %40 nedeni kadın, %40’ı ise erkek kaynaklı faktörlerdir. Yani kısırlık araştırılırken sadece kadının değil, erkeğin de aynı şekilde araştırılması gerekiyor. Kısırlık yaşayan çiftlerin %20’sinde ise herhangi bir kısırlık nedeni bulunamayabiliyor. Bu nedensiz olan kısırlığa ise açıklanamayan infertilite denilir. Kısırlığın çözümünde hamilelik tedavileri kullanılır.

Kadında Yaşanan Kısırlığın Nedenleri Nelerdir?

Gebe kalınmayan durumlarda, kadınlardaki bazı doğuştan veya sonradan gelişen durumlar sebebiyle kısırlık başlamış olabilir.
Bu sebepler şu şekilde sıralanabilir:

  • Yumurtalık tüplerinin bağlı olması
  • Yumurtlamanın yaşanmaması
  • Yumurtalık rezervinin gittikçe azalması

Diğer iki sebep doğuştan veya sonradan gelişen faktörler olsa da tüplerin bağlanması ameliyatla yapılan bir doğum kontrol yoludur. Bu sebepten kaynaklanan kısırlığın çözümü ise ameliyatla bağlanan tüpleri yeniden açtırmaktır.

Erkekte Yaşanan Kısırlığın Nedenleri Nelerdir?

Çoğu toplumda, gebe kalınamadığı durumlarda her ne kadar kadın suçlansa da aslında erkeğin kısır olma ihtimali de kadınla hemen hemen aynıdır. Yani kısırlığı sadece kadında aramamak gerekir.

Erkeğin kısır olmasının sebepleri şunlardır:

  • Sperm sayısının az olması
  • Sperm hareketliliğinin az olması
  • Sperm morfolojisinde bozukluk olması

Görüleceği üzere kadında yaşanabilecek sorunlar kadar erkekte de sorun bulunabilir. Bu sorunların bir kısmı doğuştan diğer bir kısmı ise sonradan gelişen komplikasyonlar sonucunda oluşabilir.

Aşılama Tedavisi Nedir?

Bu tedavi yönteminde erkekten alınan spermler birtakım işlemlerden geçirilerek kadının rahim içine enjekte edilir. Bu tedavideki amaç, iyi kalitede olan spermlerin yumurtaya en yakın mesafe olan rahime verilmesidir, bu şekilde gebe kalmak kolaylaştırılır.

Hangi Hastalara Aşılama Tedavisi Yapılır?

Herkese aşılama tedavisi yapılamayacağı için sadece belirli şartlara sahip olan hastalara aşılama yapılabilir.

  • 1 yıl korunmamaya rağmen gebe kalamamış çiftler
  • Açıklanamayan infertilite teşhisi konmuş çiftler
  • Sperm sayı ve kalitesinde hafif bozukluk olan hastalar
  • Ejekülasyon (boşalma) problemi olan hastalar

Bu hastalara aşılama tedavisi uygulandığında gebelik gerçekleşecektir.

Tüp Bebek Tedavisi Nedir?

Bu tedavi türünde laboratuvar ortamında döllendirme gerçekleştirilir. Anneden alınan yumurta ve babadan alınan sperm ile oluşan embriyo rahim içine transfer edilerek bu tedavi tamamlanır.